En Millares, chegou a haber
tres cantinas abertas ó mesmo tempo, no século pasado:
Básicamente habilitábase unha zona da planta baixa da casa, onde despois
da entrada había un espazo no que podía haber unhas mesas e bancos de madeira.
Separando esta zona e os estantes onde se amoreaban os produtos, había un
mostrador de madeira onde se situaba a balanza para pesar.
Funcionaban como tenda e como bar, ademáis de ser lugar de reunión. Procuraban ter de todo tipo de productos necesarios,
mesturando alimentación, drogaría e diversos produtos que se utilizaban segundo
as necesidades dos habitantes do pobo. Por exemplo, na época das matanzas
procuraban ter produtos necesarios na elaboración artesanal de embutidos, etc.
A bebida máis vendida era o viño que viña en grandes bocois da zona do Bierzo,
e tamén a cervexa dunha marca envasada en Galicia (pódese ver na foto, caixas
de cervexa amoreadas para devolver). Normalmente o viño íase mercar á
cantina nun garrafón propio que se levaba da casa.
Naquela época devolvíanse puntualmente e sen falta os cascos baleiros
das botellas e case non existía o plástico. Parece que éramos máis
ecolóxicos...Nos últimos anos a tenda tiña cámara refrixerante e isto permitía
incorporar á oferta novos produtos como xeados, etc... Lembramos tamén que as
latas de conservas (sardiñas, marmelo,...) aceite de oliva, etc eran de gran
tamaño, por exemplo 1kg, 10
litros , etc...
Ningún comentario:
Publicar un comentario